Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Coaserea goblenului poate fi inceputa de oriunde doreste cusatorul goblenului, cu conditia sa se urmareasca o singura culoare si pe drumul cel mai scurt, pana se termina ata din ac. Pentru aspectul frumos al unui goblen nu se recomanda coaserea cu mai multe culori deodata sau pe zone strict delimitate. Este de dorit ca pentru fiecare ata din ac sa nu se inceapa si sa nu se termine coaserea goblenului cu noduri. Firul de mouline se poate trage prin cateva fire de tesatura atat la inceperea cat si la terminarea firului din ac.
Broderia goblen la punct mic pe panza de 100 ochiuri/cm2 se realizeaza prin coasere cu firul in doua (sau cu doua fire din cele sase ale firului de muline). Punctul de goblen norvegian pe panza de 100 ochiuri/cm2 se realizeaza cu firul in trei si cu doua impunsaturi alaturate peste doua fire de panza. Pentru panzele mai rare, cusatura goblenului se realizeaza in acelasi mod dar cu numar crescut de fire. Un model de goblen se poate coase si folosind cele doua feluri de ochiuri in combinatie. De regula fata, mainile si picioarele se executa in punct mic pentru a se putea cuprinde toate detaliile, iar partea cea mai mare din goblen se executa cu punct norvegian. In aceasta situatie goblenul capata dimensiuni mai mari si cu detalii bine redate.
Coaserea de calitate a unui goblen se realizeaza cand panza este bine intinsa pe un gherghef.
2 comentarii:
Ciao!Sint Adriana.Imi plac goblenurile tale,avem aceeasi pasiune.Daca vrei,poti sa le vezi pe ale mele la adresa http://ady-gobelin.blogspot.com/ Sa imi spui parerea ta,si cine stie,avand aceeasi pasiune,putem deveni prietene.
Doamna Voica Elena. Ma numesc Goia Avram si as vrea sa va pun cateva intrebari legate de aceasta expozitie de pe blogul dumneavoastra.
Ati expus goblenurile cu scop de comercializare?
Daca da, ati reusit sa vindeti vreunul in acest mod?
Am si eu o gramada de goblenuri cusute si as vrea sa le valorific, merita sa incerc acesta modalitate?
Trimiteți un comentariu